Virpi Kaarakainen toimitusjohtajaksi

15.9.2021

 

 DI Virpi Kaarakainen on aloittanut Geobotnia Oy:n toimitusjohtajana 15.9.2021. Toimitusjohtajana hän vastaa yrityksen strategian toteuttamisesta ja liiketoiminnasta kokonaisvaltaisesti yhdessä yrityksen hallituksen ja johtoryhmän kanssa.

Virpillä on vahva kokemus vaativasta geoteknisestä suunnittelusta ja erinomaiset edellytykset johtaa yrityksen liiketoimintaa.


Pohjatutkijan/maaperäkairaajan RekryKoulutus – hae viimeistään 31.8.2021!

22.6.2021

Geobotnia Oy on mukana pohjatutkijan/maaperäkairaajan rekrykoulutuksessa. Koulutusaikana pääset oppimaan käytännön työtehtävissä ammattilaisten johdolla. Koulutuksessa opiskelet 32 päivää teoriaa ja 88 päivää käytännön töitä pohjatutkimusalan yrityksissä. Rekrykoulutuksen tavoitteena on vakituinen työsuhde ohjelman jälkeen ja koulutus on osallistujille maksuton. Koulutus järjestetään suomen kielellä.

Koulutuksen esite löytyy täältä. Lisätietoa alla olevista lähteistä:


Geobotnia Oy Teollisuusuutiset-lehdessä

15.6.2021

”Kokoistaan suurempi geotekniikan moniosaaja”

Teollisuusuutiset-lehti haastatteli Geobotnian-väkeä uusimpaan julkaisuunsa. Lue juttu täältä.

 

#Geobotnia #geotekniikka #geosuunnittelu #pohjatutkimus #maaperätutkimus #KemiBioproductMill #KeminBiotuotetehdas

Kairauksia Hartaanselällä

17.12.2020

Viime viikolla saimme valmiiksi Hartaanselän-tutkimukset, joita tehtiin sekä maalla että vesialueilla. Tutkimukset aloitettiin kevyen liikenteen siltaa varten tehdyillä puristinheijari- ja porakonekairauksilla. Toisessa vaiheessa tehtiin Vaakunakylän-alueen kelluvien asuntojen sekä laiturien pohjatutkimuksia porakonekairaamalla maa- ja vesialueella hyödyntäen omaa lauttakalustoamme.

Vuoden 2025 asuntomessualueena toimivan alueen tarkentavan asemakaavan on määrä valmistua vuonna 2021. Lisätietoa Oulun kaupungin sivuilla.

 


Juulia Väisäsen diplomityö palkittiin vuoden parhaana

6.11.2020

 

Suunnittelijamme Juulia Väisäsen diplomityö palkittiin parhaana geotekniikan alan diplomityönä Suomen geoteknillisen yhdistyksen Geotekniikan päivillä eilen 5.11.2020.

Juulia teki työn toimeksiantona Geobotnialle ja työn aihe oli ”Rikastushiekan juoksettuvuuden huomiointi kaivospatojen geosuunnittelussa”. Diplomityössä lähestytään aihetta käytännön suunnittelun näkökulmasta ja esitellään CPTU-kairaustuloksiin pohjautuvat luokituskartat, joiden perusteella voidaan arvioida rikastushiekan juoksettumisalttiutta sekä juoksettuneen tilan residuaalileikkauslujuuden arviointimenetelmät ja edelleen rikastushiekan leikkauslujuuden mallintaminen ylävirtaan korotetun reunapadon stabiliteettilaskelmissa.

Isot onnittelut Juulialle!


Suomen kaikkien aikojen suurin paalutustyö

2.11.2020

Geobotnia Oy toimii Kemin biotuotetehtaan geoteknisenä suunnittelijana. Työhön sisältyy muun muassa paalutustöiden, pohjanvahvistusten ja maarakenteiden suunnittelu. Kyseessä on paalumäärältään Suomen kaikkien aikojen suurin työmaa. Arvioitu teräsbetonipaalujen yhteispituus on noin 600 kilometriä.

Lue lisää Ylen uutisesta.


Kemin biotuotetehtaan toteutussuunnitteluvaihe

8.7.2020

Geobotnia Oy on vastuussa Metsä Fibre Oy:n Kemin biotuotetehdasprojektin toteutussuunnitteluvaiheen geosuunnittelusta hankkeen edetessä tähän vaiheeseen elokuussa 2020. Yrityksemme on vastannut vuodesta 2019 Kemin BTT-hankkeessa muun muassa pohjatutkimuksista sekä lukuisista suunnittelutehtävistä. Päätösvalmius 1,5 miljardin euron investoinnista arvioidaan saavutettavan aikaisintaan syksyllä 2020 muun muassa ympäristöluvituksen valmistuessa.

Toteutuessaan investoinnin arvo on 1,5 miljardia euroa eli kyseessä on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi.

Lue Metsä Fibre Oy:n tiedote täällä.


Lapin keskussairaalan laajennushankkeen toteutusvaiheen allianssisopimus

3.2.2020

Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä allekirjoitti keskussairaalan laajennushankkeen toteutusvaiheen allianssisopimuksen Rovaniemellä maanantaina. Hankkeen rakennusvaihe hoidetaan vaiheittain niin, että valmista pitäisi olla tammikuussa 2023. Geobotnia Oy:n vastuulle kuuluu hankkeen geotekninen suunnittelu.

Laajennushanke maksaa kaikkiaan 138 miljoonaa euroa. Investoinnin maksavat Lapin sairaanhoitopiirin 15 jäsenkuntaa.

Allianssisopimuksen osapuolia ovat Geobotnia Oy:n lisäksi Lapin sairaanhoitopiiri, VERSTAS Arkkitehdit Oy, YIT Suomi Oy, Are Oy, Granlund Oy, WSP Finland Oy ja L2 Paloturvallisuus Oy.

Kyse on ensimmäisestä Lapissa allianssilla tehtävästä rakennushankkeesta.

Katso aiheeseen liittyvä Ylen uutinen.


Uusia työntekijöitä

27.11.2019

Taneli Kaarela on aloittanut geoteknisenä suunnittelijana ja Ilkka Kerttula pohjatutkijana Geobotnia Oy:ssä.