Virpi Kaarakainen toimitusjohtajaksi

15.9.2021

 

 DI Virpi Kaarakainen on aloittanut Geobotnia Oy:n toimitusjohtajana 15.9.2021. Toimitusjohtajana hän vastaa yrityksen strategian toteuttamisesta ja liiketoiminnasta kokonaisvaltaisesti yhdessä yrityksen hallituksen ja johtoryhmän kanssa.

Virpillä on vahva kokemus vaativasta geoteknisestä suunnittelusta ja erinomaiset edellytykset johtaa yrityksen liiketoimintaa.


Pohjatutkijan/maaperäkairaajan RekryKoulutus – hae viimeistään 31.8.2021!

22.6.2021

Geobotnia Oy on mukana pohjatutkijan/maaperäkairaajan rekrykoulutuksessa. Koulutusaikana pääset oppimaan käytännön työtehtävissä ammattilaisten johdolla. Koulutuksessa opiskelet 32 päivää teoriaa ja 88 päivää käytännön töitä pohjatutkimusalan yrityksissä. Rekrykoulutuksen tavoitteena on vakituinen työsuhde ohjelman jälkeen ja koulutus on osallistujille maksuton. Koulutus järjestetään suomen kielellä.

Koulutuksen esite löytyy täältä. Lisätietoa alla olevista lähteistä:


Geobotnia Oy Teollisuusuutiset-lehdessä

15.6.2021

”Kokoistaan suurempi geotekniikan moniosaaja”

Teollisuusuutiset-lehti haastatteli Geobotnian-väkeä uusimpaan julkaisuunsa. Lue juttu täältä.

 

#Geobotnia #geotekniikka #geosuunnittelu #pohjatutkimus #maaperätutkimus #KemiBioproductMill #KeminBiotuotetehdas

Kairauksia Hartaanselällä

17.12.2020

Viime viikolla saimme valmiiksi Hartaanselän-tutkimukset, joita tehtiin sekä maalla että vesialueilla. Tutkimukset aloitettiin kevyen liikenteen siltaa varten tehdyillä puristinheijari- ja porakonekairauksilla. Toisessa vaiheessa tehtiin Vaakunakylän-alueen kelluvien asuntojen sekä laiturien pohjatutkimuksia porakonekairaamalla maa- ja vesialueella hyödyntäen omaa lauttakalustoamme.

Vuoden 2025 asuntomessualueena toimivan alueen tarkentavan asemakaavan on määrä valmistua vuonna 2021. Lisätietoa Oulun kaupungin sivuilla.

 


Juulia Väisäsen diplomityö palkittiin vuoden parhaana

6.11.2020

 

Suunnittelijamme Juulia Väisäsen diplomityö palkittiin parhaana geotekniikan alan diplomityönä Suomen geoteknillisen yhdistyksen Geotekniikan päivillä eilen 5.11.2020.

Juulia teki työn toimeksiantona Geobotnialle ja työn aihe oli ”Rikastushiekan juoksettuvuuden huomiointi kaivospatojen geosuunnittelussa”. Diplomityössä lähestytään aihetta käytännön suunnittelun näkökulmasta ja esitellään CPTU-kairaustuloksiin pohjautuvat luokituskartat, joiden perusteella voidaan arvioida rikastushiekan juoksettumisalttiutta sekä juoksettuneen tilan residuaalileikkauslujuuden arviointimenetelmät ja edelleen rikastushiekan leikkauslujuuden mallintaminen ylävirtaan korotetun reunapadon stabiliteettilaskelmissa.

Isot onnittelut Juulialle!


Suomen kaikkien aikojen suurin paalutustyö

2.11.2020

Geobotnia Oy toimii Kemin biotuotetehtaan geoteknisenä suunnittelijana. Työhön sisältyy muun muassa paalutustöiden, pohjanvahvistusten ja maarakenteiden suunnittelu. Kyseessä on paalumäärältään Suomen kaikkien aikojen suurin työmaa. Arvioitu teräsbetonipaalujen yhteispituus on noin 600 kilometriä.

Lue lisää Ylen uutisesta.


Kemin biotuotetehtaan toteutussuunnitteluvaihe

8.7.2020

Geobotnia Oy on vastuussa Metsä Fibre Oy:n Kemin biotuotetehdasprojektin toteutussuunnitteluvaiheen geosuunnittelusta hankkeen edetessä tähän vaiheeseen elokuussa 2020. Yrityksemme on vastannut vuodesta 2019 Kemin BTT-hankkeessa muun muassa pohjatutkimuksista sekä lukuisista suunnittelutehtävistä. Päätösvalmius 1,5 miljardin euron investoinnista arvioidaan saavutettavan aikaisintaan syksyllä 2020 muun muassa ympäristöluvituksen valmistuessa.

Toteutuessaan investoinnin arvo on 1,5 miljardia euroa eli kyseessä on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi.

Lue Metsä Fibre Oy:n tiedote täällä.


Lapin keskussairaalan laajennushankkeen toteutusvaiheen allianssisopimus

3.2.2020

Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä allekirjoitti keskussairaalan laajennushankkeen toteutusvaiheen allianssisopimuksen Rovaniemellä maanantaina. Hankkeen rakennusvaihe hoidetaan vaiheittain niin, että valmista pitäisi olla tammikuussa 2023. Geobotnia Oy:n vastuulle kuuluu hankkeen geotekninen suunnittelu.

Laajennushanke maksaa kaikkiaan 138 miljoonaa euroa. Investoinnin maksavat Lapin sairaanhoitopiirin 15 jäsenkuntaa.

Allianssisopimuksen osapuolia ovat Geobotnia Oy:n lisäksi Lapin sairaanhoitopiiri, VERSTAS Arkkitehdit Oy, YIT Suomi Oy, Are Oy, Granlund Oy, WSP Finland Oy ja L2 Paloturvallisuus Oy.

Kyse on ensimmäisestä Lapissa allianssilla tehtävästä rakennushankkeesta.

Katso aiheeseen liittyvä Ylen uutinen.


Projektipäällikkö haussa – hae 30.9. mennessä!

10.9.2019

Tehtävänäsi on geotekninen suunnittelu ja erikokoisten suunnitteluprojektien johtaminen alusta loppuun.

Saat työpaikan vakavaraisessa, riippumattomassa ja arvostetussa kotimaisessa yrityksessä, jossa

 • voit tehdä monipuolista geoteknistä suunnittelua
 • otetaan huomioon osaamisesi ja taipumuksesi niin, että voit kasvaa edelleen alan ammattilaisena ja osaajana
 • on helppo, rento ja nuorekas ilmapiiri
 • olet osa arvostettujen ammattilaisten tiimiä
 • sinulla on työssäsi työyhteisön tuki, monipuolinen osaaminen ja laaja kokemus alalta
 • on matala organisaatio ja hyvät mahdollisuudet vaikuttaa 
 • on hyvät työkalut ja jossa voit keskittyä varsinaiseen työhösi

Edellytämme, että sinulla on:

 • teknillinen korkeakoulututkinto
 • useamman vuoden kokemus alalta ja geoteknisestä suunnittelusta
 • hyvä suomen ja englannin kielitaito

Menestyt tässä tehtävässä jos:

 • haluat toimia projektin vetäjänä
 • osaa organisoida työtäsi ja priorisoida tehtäviäsi
 • olet jäntevä neuvottelija ja sinulle on luonnollista toimia ihmisten kanssa 
 • haluat tehdä työtä niin että asiakas ja yrityksen kaikki toimijat voivat olla ylpeitä hyvästä laadusta
 • ajattelet luontaisesti rationaalisesti ja loogisesti
 • osaa toimia itsenäisesti ja ryhmässä
 • ajattelet asioita lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä
 • olet vastuullinen toimija
 • sinulla on hyvä paineensietokyky

Jos koet olevasi etsimämme henkilö, tee hakemuksesi mieluiten heti tai viimeistään 30.9.2019 osoitteessa www.solidea.fi/rekry 

Lisätietoja antaa Tuula Mikkola, puh: 040 5469 123, sähköposti: tuula.mikkola@solidea.fi 

Paikka voidaan täyttää ennen hakuajan päättymistä sopivan henkilön löydyttyä.

Geobotnia Oy on geotekniikan erikoisosaaja, jonka palveluihin kuuluu mm. geotekninen suunnittelu, maaperätutkimukset, maaperän kunnostaminen ja pohjarakentaminen. Yritys on perustettu vuonna 1975. Yrityksen tavoitteena on aina ollut korkea asiakastyytyväisyys, joka saavutetaan ensiluokkaisella teknisellä osaamisella, tehokkaalla tutkimuskalustolla, palvelualttiudella, hyvällä resurssoinnilla ja pitkällä kokemuksella infrarakentamisen, teollisuuden sekä talon- ja ympäristörakentamisen suunnittelusta. Tavoitteena on myös teknisesti laadukas ja ympäristöllisesti kestävä ratkaisu järkevillä kustannuksilla, sillä suunnittelussa hyvän lopputuloksen edellytyksenä on myös toteutuksen kustannustietous. Yrityksen toimipiste sijaitsee Oulussa ja toiminta-alueena on sekä koko Suomi myös ulkomaat. Geobotnia Oy on itsenäinen, riippumaton, suurten suunnittelukonsernien ulkopuolella toimiva konsulttitoimisto. Toiminnan olennainen osa on hyvä yhteistyö muiden suunnittelijoiden kanssa.


#projektipäällikkö #projektinhoitaja #projektivastaava #geotekniikka #suunnittelupäällikkö #suunnittelu #geotekninensuunnittelu #geotekniikka #patosuunnittelu #infrasuunnittelu #maaperätutkimus #maaperä #pima #pohjarakennesuunnittelu #maarakennussuunnittelu #oulu #helsinki #vantaa #tampere #turku #kaivos #diplomi-insinööri #rakennusinsinööri #DI #RI #insinööri #suunnitteluinsinööri #rekry #rekrytointi #avoimet työpaikat 

Rekrytointitoimeksianto: Geobotnia Oy

Rekrytoija: Solidea Oy